torsdag 14. juni 2012

Kredittkort i USA

Det var en gang noe som het kredittkort, og noe som het USA. Kredittkort og USA hører sammen, for det er her kredittkortene stammer fra. Kredittkort har vært i bruk i Amerika i lang tid, og det er derfor ikke unaturlig at vi i Kredittkortguiden skriver et innlegg om USA og kredittkort.

Om du skal på en feriereise til USA, så er det nødvendig at du bringer med et internasjonalt kredittkort. Her i Norge har vi både Visa og Mastercard som er internasjonale kredittkort. Begge disse korttypene er greie å ha med seg på tur til USA, men vi anbefaler Visa mest. Vår erfaring er at Visa sine kredittkort oftere virker enn Mastercard sine. 

Det kan være lurt å ha med flere kredittkort om du skal reise til USA, for skulle ikke det ene virke, så virker kanskje det andre kortet. De fleste nordmenn har nok hørt om Visa, Mastercard og American Express. Mange har kanskje hatt sitt American Express kredittkort i mange år, og føler at det er trygt å ha med dette på turen. Vi vil likevel anbefale deg å ha med et kort til, i tilfelle rottefelle. 

Et annet kredittkort som kan vurderes er anerkjente Diners Club, som ikke har vært så kjent i Amerika. De har likevel blitt mer kjent med årene, for de har inngått en avtale med Mastercard. Det er grunnen til at Diners Club kredittkort er utstyrt med en logo for Mastercard. Diners Club kredittkort hører derfor ønder Mastercard kredittkort. Dette er et kredittkort som er trygt å ha med på turen. 

Husk å betal regningene fra kredittkortene når du kommer tilbake fra USA, for hvis ikke kan du risikere å måtte betale en god del mer. Det er likevel viktig å huske at de fleste kredittkort i dag tilbyr en rentefri betalingsperiode. Det er vanlig at man får en betalingsutsettelse på mellom 45 til 60 dager, alt avhengig av hvilket kredittkort du har. 

Før du reiser til USA med ditt kredittkort, så vil vi i Kredittkortguide anbefale deg å lese gjennom vilkårene for ditt kredittkort. Lykke til på reisen i USA, og måtte du ikke glemme kredittkortet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar