onsdag 26. oktober 2016

Test av kredittkort

Denne testen av kredittkort skal gi deg et innblikk i noen av de mest populære kredittkortene på det norske markedet. Det finnes i dag en lang rekke med kredittkort med ulike fordeler. Det vil derfor være forskjellig fra person til person hvilket kort man skal velge.

Gebyrfri Visa

Gebyrfri Visa fra Santander Consumer Bank er et komplett gebyrfritt kredittkort både i Norge og utlandet. Ikke nok med det, så har man også reise - og avbestillingsforsikring inkludert når man betaler med dette kortet.

Du har inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse med dette kortet. Man har også en behagelig kredittgrense på 100 000 norske kroner. Den effektive renten er på 23,41 %, men betaler du tilbake i tide slipper du å betale rente på det du har lånt.

Shell Mastercard

Shell Mastercard er et kredittkort som gis ut av svenske Ikano Bank. Dette er et bonuskort med mange fordeler. Fyller du hos en av Shell-stasjonene som finnes i Norge, så får du en bonus på 40 øre per liter. Kjører du 2000 mil i året med et snittforbruk på 0,6 liter per mil, så kan du få en bonus på 480 kroner. En annen fordel er at man sparer 1 % på alle kjøp i hele verden.

Med dette kortet kan du få en kredittgrense på 75 000 kroner, og inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse. Man har også en egen fordelsportal for kunder av Shell Mastercard hvor man finner ulike rabatter og tilbud.
Den effektive renten for Shell Mastercard er 26,39 %.

Bank Norwegian kredittkort

Bank Norwegian kredittkort utgis av Bank Norwegian og gir deg CashPoints hele året. Dette lar deg spare opp penger når du utfører kjøp i form av Cashpoints. Cashpoints er som en bonusordning å regne. En av de store fordelene med dette kortet er at du mottar 5 % Cashpoint ved kjøp av Lowfare-billetter og 20 % på Flex-billetter.

Reise - og avbestillingsforsikring følger med på kortet. Bank Norwegian kredittkort er sammen med Gebyrfri Visa et komplett kredittkort for reiser.
Den effektive renten for Bank Norwegian kredittkort er 23,1 %.

Re:member kredittkort

Re:member kredittkort utgis av Entercard Norge, og er et kredittkort med mange fordeler. Det er ingen årsavgift på kortet, og man har som med Gebyrfri Visa og Bank Norwegian reise - og avbestillingsforsikring inkludert. Dette får man om man betaler reisen med kortet.

Re:member kredittkort har trolig en av de høyeste kredittgrense blant norske kredittkort. Grensen er på 150 000 norske kroner. I tillegg har man opptil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Blant fordeler med kortet kan man nevne rabatter på netthandel og restaurantbesøk. Den effektive renten til Re:member er 25,4 %.

Santander Red

Santander Red utgis av Santader Consumer Bank, og er et kredittkort som har vært på det norske markedet i en årrekke. Santander Red har en forholdsvis lav effektiv rente på 17,12 %. Med Santander Red har man en betalingsutsettelse på 50 dager.

Det er ikke årsgebyr knyttet til Santander Red og heller ingen etableringskostnad. Fordeler som kan nevnes med kortet er penger tilbake i en rekke nettbutikker.

365Direkte

365Direkte er et kredittkort som utgis av Danske Bank. Kortet het tidligere 365Privat, men dette er det nå slutt på. Dette er et godt kredittkort for deg som er ute etter drivstoffrabatt. Du får 2 % rabatt på alle bensinstasjoner i Norge. Fyller du derimot på en bensinstasjon, så får du 85 øre rabatt per liter. Dette ved en pumpepris på 14 kroner literen.

Det er en rekke rabatter knyttet til 365Direkte, blant annet på reiseforsikring og strømavtale. Det er også rabattordninger knyttet til nettbutikker, restauranter og leiebil. Det er ingen årsavgift for 365Direkte, og heller ingen andre faste gebyrer. Man har inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse. Den effektive renten er på 25,53 %.

Hvilket kredittkort skal du velge?

Når det kommer til spørsmålet om hvilket kredittkort, så kommer det helt an på hva du skal bruke kortet til. Santander Red er for eksempel bra for deg som er glad i å shoppe, mens 365Direkte passer godt for deg som kjører mye bil. Bank Norwegian kredittkort og Gebyrfri Visa er to gode kredittkort dersom du reiser mye.

Denne testen av kredittkort gir et lite innblikk i noen av de beste kredittkortene på markedet. Det finnes også en rekke andre gode kredittkort som ikke er med i denne testen, som for eksempel Ikano Visa, Cresco Car, Cresco Gold og Flexi Visa.

Legg merke til at denne informasjonen er hentet inn 26. oktober 2016. Noen betingelser kan ha endret seg siden da.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar